ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Направи си сам: оригинални стъклени бутилки за декорация

Сръчни ръце

Стъклените декорации са един много красив начин да украсите дома си като в същото време рециклирате. Използвайте стари бутилки от вино, бира, оцет или газирани напитки, за да създадете свои оригинални решения от стъкло. Така например можете да изненадате гостите си с уникален поднос, върху който да наредите мезетата за виното. Или пък да окачите плоска стъклена бутилка върху стената си. Развихрете въображението си за още креативни идеи.

Какво ви е необходимо

  • фурна
  • стъклени бутилки
  • медна жица
  • пергаментова хартия


Как да действате

1. Премахнете всички хартиени етикети от бутилката и я измийте добре. Оставете я да изсъхне хубаво, най-добре цяла нощ.

2. Поставете парче пергаментова хартия върху метална тава за печене.

3. Поставете бутилката върху парчето хартия и пъхнете тавата във фурната. Ако възнамерявате да окачите на стена готовата бутилка, сега е моментът да поставите метална жица в гърлото й, навита в U-образна форма, така че двата края на жицата да бъдат в шишето.

4. Включете фурната на 90 градуса. Нека бутилката престои вътре на тази температура около час и половина. Рязкото затопляне на стъклото може да доведе до счупването му.

5. След този час и половина, увеличете градусите на 200. Нека бутилката престои така за около още 30 минути, след което нагласете фурната на температура 260 градуса. Оставете я докато се сплеска напълно. Това ще отнеме от 5 до 10 часа в зависимост от дебелината на стъклото.

6. Намалете температурата на фурната до 200 градуса. В рамките на един час периодично намалявайте температурата с по 35 градуса, докато достигне 90 градуса. При достигане на тази температура оставете стъклените бутилки така за час и половина.

7. Изключете фурната, без да отваряте вратата. Нека бутилките престоят вътре около 10 часа, за да изстинат напълно.

Внимание:

  • Уверете се, че сте премахнали всички хартиени етикети върху бутилките. Хартията се запалва при 230 градуса и има реална опасност от възникване на пожар
  • Стъклото може да експлодира ако се нагрее неправилно – то трябва да се загрява постепенно. По същия начин следва и да се охлади.

 

<< Назад към предишната страница

Как да направим ярки цветя от гофрирана

Сложете цвят в дома си! Украсете интериора като направите за минути красиви и ярки повече

12 техники за сгъване на салфетки за

Представяме ви няколко оригинални идеи, с които да аранжирате празничната трапеза, повече

Направи си сам: Абажур букет

През зимата, когато цветята са малко, облепеният с цветни листенца абажур може да повече