ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Как да поддържаме интелекта си

Самоусъвършенстване

Интелектът на човек също има нужда от грижи и поддръжка. Ако се стремите към непрекъснато трупане на нови знания, прочетете нашите съвети как мозъкът ви да е в топ форма.

1. Не спирайте да учите

Не спирайте да учите

Доказано е, че новите знания стимулират работата на мозъка и засилват паметта. Старайте се винаги да разширявате кръгозора си. Ако например решавате с лекота кръстословици или судоку, посветете се на нещо друго – запишете се на курс по чужди езици, запознайте се отблизо с някоя сфера на науката и техниката, започнете да пишете стихове.

2. Бъдете оптимисти

Бъдете оптимисти

Позитивно настроените хора, които гледат на риска като на приключение, а на промените като на нови възможности, живеят по-дълго и имат по-добър имунитет.

3. Храна за мозъка

Храна за мозъка

Знаете ли, че тлъстите риби (скумрия, сьомга, тон) съдържат мастни киселини, които спомагат правилното функциониране на мозъка? Соята пък от своя страна подобрява паметта и съобразителността. Ядките значително понижават риска от Алцхаймер. А ярко обагрените плодове и зеленчуци предпазват нервните клетки от пагубното влияние на свободните радикали.

4. Общувайте с приятели

Общувайте с приятели

Колкото повече социални контакти осъществявате с напредването на годините, толкова по-остър ще бъде умът ви. Учени доказаха, че в зряла възраст приятелството е много по-важно за съхраняване на интелекта от семейството. Социално активните възрастни хора са по-умни, по-здрави и по-удовлетворени.

5. Захванете се с йога

Захванете се с йога

Йогата ще ви научи как да се справяте със стреса, депресията, безсънието, нервните разстройства. Когато се отървете от всички тези отрицателни чувства и емоции, ще се предпазите от инсулт и преждевременно състаряване.

<< Назад към предишната страница

6-те най-често срещани грешки, които жените

  Харчите ли пари без да забележите, или пък оставате без доходи в средата на повече

За какво говорят сексуалните фантазии

  Независимо дали признаваме или не, всеки един от нас има сексуални фантазии. повече

Какво искат жените от съпрузите си

Статията се фокусира върху нещата, които много жени често искат от съпрузите си. Ще повече