ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

7 причини да не гледате телевизия

Телевизия

Ако сте фен на Дневниците на вампира или Анатомията на Грей, сигурно ви се струва, че с всеки нов сезон имате още и още причини да гледате телевизия, но всъщност има много повече причини да изключите телевизора. Вижте кои са те.

1. Използвайте това време за упражнения

Повечето от нас се оправдават, че не спортуват заради липса на време, но прекарват около 2 часа средно на вечер пред телевизора. Изисква се толкова малко, за да подобрим здравето си, но някак си не го осъзнаваме. Нима Big Brother или Хорейшио  е по-важен от здравото сърце или стегнатия корем? Здравето определено е най-добрата причина да не гледате телевизия.

2. Телевизията ви кара да похапвате повече

Обръщали ли сте внимание колко и какво ядете, докато сте се разположили удобно пред телевизора? Пуканки с масло, чипс с лук и сметана, сладолед – никоя от тези храни не е здравословен избор, а гледайки телевизия често се увличаме в консумацията им. И отново стигаме до здравето – най-добрата причина да не включвате телевизора … или поне да не похапвате през това време

3. Гледането на телевизия може да предизвика безсъние

Много хора се кълнат, че не могат да заспят без телевизор и в същото време се оплакват от безсъние. Експертите по проблемите със съня са категорични: гледането на телевизия късно вечер или по-лошо – докато заспивате, може сериозно да наруши качеството на съня. Опитайте да заспите без телевизор поне една вечер и ще се чувствате много по-отпочинали на следващия ден.

4. Лошото качество на продукцията

По времето, когато се появяват първите телевизори и всички започват да ги имат масово в домовете си, много експерти и учени заявяват, че тази нова технология ще доведе до загниване мозъка на хората. Имайки предвид качеството на днешните тв предавания, може би са били прави. Наистина има страхотни, забавни и дори образователни шоу програми, но те са рядкост – като цяло продукцията е пълен леш.

5. Телевизията дава лош пример

Нашите деца копират модела ни на поведение, така че ако вие прекарвате цяла вечер пред телевизора, не се учудвайте, че и те го правят. Последиците върху здравето от гледане на много телевизия, като например слаба физическа активност, напълняване и т.н., са вредни за вас, а още по-вредни са за децата.

6. Може да ви изплаши … Буквално …

В продължение на десетилетия, анти TV изследователи се опитват да докажат, че съществува връзка между гледането на предавания с насилие и насилието в реалния живот. Противно на очакванията им, резултатите показват, че насилието от телевизора не предизвиква агресия у хората, а напротив -  кара ги да се страхуват повече от него.

7. Веднъж се живее – не си губете времето пред телевизора

Какво щяхте да правите, ако не гледахте телевизия? Може би да спортувате, да практикувате скално катерене, да четете книга, да ходите на уроци по танци, да изведете кучето си на разходка, да готвите – каквото и да е, ще е в пъти по-обогатяващо от това да стоите на дивана и да съпреживявате съдбата на южните ни съседи.

<< Назад към предишната страница

Любопитни факти - „Отчаяните съпруги“

Сценаристът на хитовата поредица Марк Чери гледа по телевизията криминален репортаж. повече

Секссимволите на 80-те: тогава и сега

Една известна мъдрост гласи, че някои остаряват като катедрали, а други – като повече

7 забавни факта за Цар Лъв

Анимационният филм Цар Лъв на Дисни има всичко, за да бъде любим на поколения повече