ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Лечебните свойства на нара

Кулинария

Нарът бил известен още през петото хилядолетие пр. Хр. В древна Гърция и Египет, плодът е бил почитан като свещен, а древните китайци вярвали, че сокът от нар е символ на дълголетие.

В наши дни за плода е известно, че той действително удължава живота, укрепва сърцето и е ефикасен при лечение на еректилна дисфункция. Нарът е богат на витамин С, ниацин, калий, фибри, органични киселини и протеини. Сокът от плода има благоприятен ефект върху кръвоносната система, намалява кръвното налягане, премахва много възпаления, по-специално при артрит и предотвратява стареенето и развитието на рак. Многобройни проучвания са потвърдили, че нарът преустановява развитието на туморни заболявания като рак на простатата, белия дроб, дебелото черво, кожата и гърдата.

В сока от нар се съдържат три пъти повече антиоксиданти, отколкото в същото количество зелен чай или червено вино. Доказано е, че при редовна консумация на сок от нар при бременни жени, предпазва плода от увреждане на мозъка.

Екстракт от нар се използва широко в козметиката, тъй като той:
1. предпазва кожата от свободните радикали
2. активира регенеративните процеси в кожата
3. стимулира фибробластите да синтезират колаген и еластин
4. подхранва и ревитализира уморената кожа
5. има противовъзпалително, антисептично и бактериостатично действие
6. подобрява кръвообращението и цвета на кожата

<< Назад към предишната страница

Кулинарни продукти, приготвени по

Когато става дума за приготвянето на храна, повечето от нас смятат, че знаят всички повече

Весел сандвич "дакел" за злояди деца

  Всички родители искат децата им да имат здравословни хранителни навици и да повече

6 пролетни напитки за хармония и имунитет

Консумацията на вкусни и здравословни коктейли е идеалният начин за влизане във повече