ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Красотата на зимните цветя

Градинарство

За да запазите цветната си градина все така пъстра, дори и през зимата, засадете я със зимни цветя. Те се предлагат в разнообразие от стилове – от наситено ярки до изключително нежни цветове. Повечетo зимни цветя виреят под облачното небе, макар че малцина могат да понесат прекалената влага. Вижте кои са най-устойчивите и привлекателни растения за студеното време.

Орлови нокти

Лоницера или наричана още орлови нокти /Lonicera fragrantissima/ е бързо растящ храст. Той се характеризира с бели или кремави цветове, които през зимата се обагрят в розово или червено. Ароматът на тези цветя наподобява мириса на лимона. Лоницерата е сухоустойчива, изисква често подрязване и може да достигне до 10 метра височина.
 

Махония

Махонията е вечнозелен декоративен храст с жълти цветя, които се задържат от ноември до март. Приспособима е към различни типове почва, стига да не е прекалено влажна. Махонията вирее еднакво добре и на слънце, и на сянка. Нуждае се от често подрязване.


Кукуряк

Кукурякът е голямо, впечатляващо цвете, което вдъхва живот на много зимни градини. Цветовете му са разнообразни – жълто, розово, тъмно лилаво. Кукурякът има доста разновидности и може да задоволи и най-капризните. Helleborus foetidus 'Wester Flisk' има червени отенъци по листата и стеблото, които понякога се простират и до цвета. Blackthorn Strain' helleborus пък се отличава с яркочервеното си стебло.
 

Кокиче

Кокичето е най-познатото зимно цвете. Обикновено цъфти в края на зимата и дори началото на пролетта. Предпочита студеното време и влажната почва. Кокичето бележи края на дългата и студена зима.


Зимен жасмин

Зимният жасмин /Jasminum nudiflorum/ е устойчиво растение, може да вирее на частична сянка или на слънце. Цъфти през зимата в ярко жълти цветове с нежни листенца, разположени по цялото протежение на стеблото. За разлика от обикновения жасмин, зимният такъв няма никакъв аромат.

<< Назад към предишната страница

Да разпознаем кактуса. 10-те най-често

1. Цереус перувианус, Перуански кактус (Cereus peruvianus) Перуанският кактус е дълъг, повече

Защо пожълтяват градинските туи

Туята (Thuja) е растение от род иглолистни дървета, семейство Кипарисови. Тя е повече

Приказна феерия от цветове на холандския

Тази пролет холандският фестивал на цветята "Bloemencorso" ще се проведе от 30 април до 04 май повече