ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

Черен албинос в Африка - това е присъда

Любопитно

Бял цвят на кожата и косата - това е типичният признак на африканците-албиноси. Ако такъв човек се появи в отдалечено рибарско селище, в близост до езерото Виктория, не съществуват шансове да оцелее. Никакви.

В Африка е разпространен шаманизмът. Местното население ходи при шамани, които използват в своите ритуали различни видове амулети. Части от телата на негрите-албиноси се считат за много силни амулети, затова и търсенето е много голямо. Завързват амулетите за рибарските мрежи за по-голям улов, с тяхна помощ се борят с вещици и се смята, че носят късмет.

Това е причината да се крадат албиноси (често в детска възраст), убиват ги и ги използват за магически сувенири, буквално разкъсани на части. Ръка на албинос на черния пазар може да достигне до цена от 1,200 английски паунда.

Като цяло това зверско суеверие е разпространено сред рибарите, живеещи по бреговете на езерото Виктория. Според статистиката през 2007 г. е имало най-малко 50 убийства, които никога не са били разследвани. Убийствата на бели африканци, повечето от които деца, се случват в периода 2007-2010 г. През 2013 г. група ловци на албиноси са се опитали да убият новородено бебе.

В Танзания живеят около 150 000 албиноса, но не само там биват убивани. Банди от ловци на албиноси съществуват в Конго, Кения, Бурунди и други африкански страни.

<< Назад към предишната страница

14 забавни и любопитни факта за Великден

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от повече

25 битки, които променят света

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието, повече

25-те най-легендарни чудовища в гръцката

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали повече