ХобиСайт

В наши дни Интернет предлага изобилие от безплатни решения за всяка идея и за всеки бизнес. ХобиСайт е продукт на Хоби БГ, който има за цел да предостави възможността всеки интернет потребител да има собствен сайт, комбинация от безплатен софтуер и професионална консултация, на достъпна цена. ХобиВизитка - интернет сайт за всеки, на цена от 100 лв.

Публикации

5 основни умения в плуването

Спорт и танци

Плуването е спорт, който изисква малко координация. За да постигнете максимална ефективност, трябва да движите краката и ръцете в синхрон, да дишате и загребвате правилно. Щом веднъж се почувствате уверени във водата, значи е дошло време да се запознаете с основните умения при този спорт.

Дишане
Дишането е често пренебрегвано основно умение в плуването. Основният похват е следният: когато главата е под водата, издишвате както през носа, така и през устата. След това повдигате главата на една страна над водата и поемате дълбоко въздух, преди да потопите лицето си отново под повърхността.

Плъзгане
Плъзгането по водата е основно умение, което трябва да овладеете, още преди да си помислите дори за ритане или загребване. Плъзгането ще ви помогне да свикнете с усещането за придвижване във водата. Опитайте се да се оттласнете леко на разстояние от страничната стена на басейна като ръцете са протегнати напред. Дръжте главата си с лицето надолу и се плъзгайте напред, докато не забавите ход.

Координация
Ако сте начинаещ плувец, най-вероятно ще пляскате енергично с ръце и крака във водата. Това е добре, защото за кратко време ще се научите инстинктивно да движите крайниците си. Също така трябва да свикнете да движите мускулите на кръста, корема и бедрата, за да се придвижвате напред. С течение на времето ще намалите съпротивлението на водата и ще станете по-ефективен плувец.

Бруст
Ако вече сте уверени, че сте овладели някои от основните техники, насочете се към ново предизвикателство. При бруста е необходимо малко повече координация, отколкото при кроула. Стилът изисква балансирано и леко загребване, което го прави идеален за начинаещи. За да плувате бруст, трябва да застанете с лице право към повърхността на водата и да задържите главата си нагоре. С изправени напред ръце направете полукръг навън като ги свивате към гърдите. Свийте краката в коленете и след това ги изтласкайте силно, за да ги изправите и да се придвижите напред.

Гмуркане
Ако сте решили да се научите да се гмуркате, добре е да започнете в басейн, но задължително под наблюдението на спасител. Поставете ръцете си над главата и я потопете във водата като в същото време внимателно извивате тялото си напред към водата. Когато усъвършенствате упражнението, опитайте се да скочите от ръба на басейна като не забравяйте да изпънете краката си.

<< Назад към предишната страница

30 невероятни танца от цял свят

Един от най-явните начини да изразим емоции си, било то на любов, гняв, радост, тъга или повече

6 упражнения, които прогонват мазнините от

Мазнините на корема са неприятни и упорити. Но добрата новина е, че с редовни повече

10-те най-добри стадиона в света

Алианц Арена (Allianz Arena) Алианц Арена се намира в Мюнхен, Германия и е стадион на повече